Menu
Punten

Ingrediënten

+

Chinese kool

  • chinese kool 2.0 st
  • olijfolie
  • zout en peper

Saus

Bavette

  • bavette a 100 g per stuk 10.0 stuks
  • geklaarde boter

Groenten

  • groene asperges 30.0 st
  • bospeen 30.0 st

De bavette is de dikke rand vlees die in de flank (vang) van de koe zit. Het heeft een lange en grove draad. Het vlees moet schuin op de draad gesneden worden.

...

Bereiding

  1. Chinese kool

    Halveer de kolen in de lengte met een mes.Leg ze op de snijkant op een teflon bakplaat.Rooster ze gedurende ca. 40 minuten op 200ºC en zet de ven van de oven laag.

  2. Saus

    Verwarm de Hollandaise saus en voeg de paprika en chili toe.Draai het geheel glad in een blender.Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  3. Bavette

    Kruid de bavette met peper en bak deze mooi rosé in de boter.Snijd het vlees en kruid het na met zout.
  4. Groenten

    Schil de bospeen en de asperges en blancheer de bospeen. Strijk de groenten in met wat olijfolie en grill ze tot de juiste gaarheid is bereikt.Kruid ze met zout en peper.
  5. Opmaak

    Leg de kool op de borden en daarop de gesneden bavette en de gegrilde groenten.Spuit de paprikasaus erbij.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu