Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • aa asperges 1.0 kg

Soep

Garnituur

  • scharrel eieren 5.0 st
  • volle melk 50.0 g
  • zout en peper
  • zonnebloemolie 30.0 g
  • gerookt spek 500.0 g

...

Bereiding

  1. Asperges

    • Schil de asperges en gaar deze op de juiste wijze tot ze beetgaar zijn
    • Laat de asperges afkoelen en snijd ze in schuine stukjes.
  2. Soep

    • Breng het water met de tuinkruiden aan de kook.
    • Draai het vuur lager en voeg al roerend de soeppoeder toe.
    • Kook de soep 5 minuten rustig door.
  3. Garnituur

    • Breek de eieren in een kom en klop de melk erdoor.
    • Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin het ei mengsel aan beide kanten lichtbruin.
    • Laat de platte omelet afkoelen en snijd deze daarna in reepjes.
    • Bak de spekreepjes in wat olie krokant.


  4. Opmaak

    • Voeg de gesneden asperges aan de soep toe.
    • Maak de soep af met de omeletreepjes en wat krokante spekjes.

    Tips:

    • Gebruik het asperge kookvocht i.p.v. water als basis voor de soep
    • Voeg eventueel wat fijngesneden bieslook toe
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu