Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • aa asperges 16.67 st
  • groene asperges 15.0 st

Mimosa

  • eieren 10.0 st
  • roggebrood 1.0 plakken
  • Parmezaanse kaas 60.0 g

saus

  • Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 250ml 2.0 dl

Opmaak

  • roomkaas 60.0 g
  • zwart olijvenpoeder (MEP recept) 60.0 g
  • kruiden (Oost Indische kers, paztizz tops, Bronze venkel, waterkers, kervel, ijskruid 100.0 g

De geraspte gepekelde eidooier ziet eruit als Parmezaanse kaas en is romig en zilt van smaak tegelijk.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    AspergesSchil de asperges.Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
  2. Mimosa

    Kook de eieren hard en pel ze.Wrijf het eiwit en de dooiers afzonderlijk van elkaar door een zeef.Rasp het roggebrood en de kaas afzonderlijk van elkaar.
  3. saus

    Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon.Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  4. Opmaak

    Smeer een dun laagje roomkaas op het bord en gebruik hiervoor een ring.Verdeel de eidooier, eiwit, roggebrood, olijvenpoeder en de kaas in de ring.Leg hierop de asperges samen met de kruiden.Spuit de Hollandaise saus erbij en rasp er wat gepekelde eidooier over.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu