Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • aa asperges 30.0 st

Zalm

  • geklaarde boter
  • verse zalmfilet 800.0 g

Garnituur

  • bereide aardappelpuree 400.0 g
  • zeekraal 200.0 g
  • gemalen peper

Saus

  • Knorr Professional Garde d'Or Hollandaise Saus 1L 3.0 dl

Opmaak

  • geschaafde amandelen, geroosterd of gebruineerd 150.0 g

In dit recept maken we gebruik van “saty fingers” een mooi klein plantje met een ziltige smaak die langs de kusten van tropisch America en Azie groeit. Deze kunnen goed vervangen worden voor verse zeekraal of lamsoren.

...

Bereiding

  1. Asperges

    Schil de asperges.Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.Snijd de asperges en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Zalm

    Snijd de zalmfilet in twintig gelijke mootjes.Bak de zalmmootjes mooi rosé in de boter en kruid deze na met de aromat.
  3. Garnituur

    Verwarm de aardappelmousseline en doe deze in een spuitzak.Bereid de zeekraal met wat boter en kruid deze met wat peper.
  4. Saus

    Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  5. Opmaak

    Leg de zalm op de borden en verdeel de aardappel mousseline, asperges en de zeekraal eromheen. Spuit de Hollandaise saus erbij en maak het geheel af met geroosterde amandelen.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu