Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • aa asperges 20.0 st

Eieren

  • eieren 10.0 st
  • azijn

Garnituur

  • brioche brood 10.0 plakken
  • geklaarde boter
  • Hollandse spinazie 500.0 g
  • zout en peper
  • beenham, in plakken 400.0 g

Saus

Opmaak

  • kruiden 20.0 g

Dit is onze versie van de wereld beroemde ‘Eggs Benedict’ die tijdens het ontbijt en de brunch geserveerd worden. Onze versie past ook nog eens in de lunch en het diner!

...

Bereiding

  1. Asperges

    • Schil de asperges. 
    • Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. 
    • Snijd de asperges en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Eieren

    Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn.
  3. Garnituur

    • Steek de plakken briochebrood uit met een ronde steker.
    • Rooster of bak het brood in de pan met wat boter bruin.
    • Was de spinazie en stoof deze kort met watboter en breng op smaak.
    • Snijd de ham in dunne plakken.
  4. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon. 
    • Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  5. Opmaak

    Verdeel de brioche over de borden en bouw deze op met de spinazie, asperges, ham en daarop het gepocheerde ei. Maak de Benedict eieren af met de Hollandaise en de kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu