Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gnocchi

  • bloemige aardappels 1.0 kg
  • eieren 2.0 st
  • parmezaanse kaas, geraspt 100.0 g
  • bloem 200.0 g
  • zout en peper
  • olijfolie

Groenten

Saus

Opmaak

  • Salad Peas 1.0 bakje

Snijbiet is een bladgewas, waarvan zowel de bladeren en de bladstelen als groente worden gegeten. 

Het is een oude vergeten groente die ook wel warmoes genoemd wordt. 

...

Bereiding

  1. Gnocchi

    • Kook de aardappels in de schil gaar, pel ze en pureer ze door een zeef.
    • Klop de eieren los en roer deze door de 900 gram van de aardappelpuree.
    • Voeg de kaas en de bloem toe en breng op smaak met zout en peper.
    • Vorm de gnocchi met behulp van een gnocchi plankje of een vork.
    • Kook of stoom de gnocchi in ca 4 minuten gaar (afhankelijk van de grootte).
    • Bak de gnocchi in wat olijfolie aan beide kanten bruin.

  2. Groenten

    • Schil de meiknolletjes en snijd ze in partjes.
    • Maak de snijbiet schoon en snijd de stelen in battonets.
    • Stoof de meiknolletjes in wat boter, voeg een scheutje water toe en breng op smaak met geconcentreerde groentebouillon en wat citrus.
    • Voeg op het laatst de gesneden snijbiet toe en gaar deze kort met de meiknolletjes mee.

  3. Saus

    • Verwarm de kaassaus en roer de gorgonzola en de room erdoorheen.  
  4. Opmaak

    • Verdeel de saus samen met de meiknol, snijbiet en de gnocchi over de borden.
    • Maak het geheel af met wat salad peas en eventueel wat gebakken zuurdesembroodkruim. 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu