Menu
Punten

De warme zomerdagen met volle terrassen kunnen een uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat je het hoofd koel houdt en je terraskaart efficiënt indeelt?

Chef Edwin van Gent zet de belangrijkste zaken voor je op een rij. 

1. Houd je kaart klein en efficiënt

1. Houd je kaart klein en efficiënt

Om te beginnen is het belangrijk om je terraskaart compact te houden. Hoe minder gerechten je aanbiedt, hoe effectiever je kunt inkopen en werken in de keuken.

Werk daarom met een goede overlap tussen je lunch- en dinerkaart.

Serveer bijvoorbeeld een salade geitenkaas als maaltijdsalade voor de lunch en als klein voorgerecht tijdens het diner. 

Vergeet daarnaast ook niet om je klassiekers op je menukaart te zetten. Geef je gasten het gevoel van thuiskomen door jouw signatuur weer te serveren waarvoor ze speciaal naar jouw zaak komen.

Inspiratie nodig? Bekijk onderstaande recepten:

2. Koop slim in

2. Koop slim in

We willen slim inkopen en daardoor weinig verspillen.

Heb je nog soep over van de lunch? Serveer deze dan in kleine kopjes of glaasjes op de borrelplank. Een smakelijke variatie op de borrelplank voor de gast en voor jou geen voedselverspilling.

Bekijk hier de receptsuggesties:

 

 

3. Wees creatief met de borrelplank

3. Wees creatief met de borrelplank

Een borrelplank is een goed alternatief om met overgebleven producten nog iets moois te maken.

Serveer bijvoorbeeld een ‘verrassingsplank van de chef’, met een verassende variatie aan hapjes.

 Speel creatief in op aanbiedingen en seizoensproducten om de planken op te vullen.
 
Bekijk hier de receptsuggesties:
4. Werk zo efficiënt mogelijk

4. Werk zo efficiënt mogelijk

Zorg ervoor dat je het zo makkelijk mogelijk maakt voor de keuken, en het personeel aan de voorkant.

Minder handelingen betekent meer snelheid en meer overzicht.

Basisproducten zoals bouillonsfonds en mayonaise zijn kunnen ideale oplossingen zijn om tijd te besparen. Zo creëer je minder handelingen en heb je sneller heerlijke gerechten op tafel staan.

Voor het personeel aan de voorkant kan je het ook makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld na over hoe je de tafels zo efficient mogelijk kunt indekken en je menukaarten kan laten zien. Een trolley met het bestek, servies en de menukaart die je buiten op je terras neerzet, kan je ook een hoop tijd besparen!

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu