Menu
Punten

De vraag naar gezonde en voedzame gerechten zal de komende tijd blijven stijgen. De consument gaat zich nog bewuster gedragen en gezondheid gaat voor alles. Met meer groenten en fruit op jouw menukaart ga je dus scoren.  

Laat zien dat je meegaat in deze gezonde revolutie en pas je menukaart hierop aan:

1.	Vegan en vegetarische gerechten please!

1. Vegan en vegetarische gerechten please!

Vegan en vegetarische gerechten hebben een gezond imago en dat is in veel gevallen ook terecht. Biedt daarom sowieso altijd een vegetarische optie, en waar mogelijk ook vegan, want de vraag naar dit soort gerechten blijft stijgen. 

Bij het omschakelen naar een menu met minder vlees kunnen vleesvervangers een uitkomst bieden. Klik hier voor receptinspiratie voor vegetarische hardlopers op het menu.

2.	Groenten en fruit in de hoofdrol

2. Groenten en fruit in de hoofdrol

Geef groenten en fruit een grotere rol in je gerechten. Zorg ervoor dat je minstens één hoofdgerecht hebt waarin groente de hoofdrol speelt en als je ze als bijgerecht serveert, besteed er dan zorg en aandacht aan. 
 

Benieuwd naar het effect van meer groenten en minder vlees op het bord? Wij zetten het voor je op een rij!

3.	Soepen boordevol groenten

3. Soepen boordevol groenten

Soep is de ideale manier om veel groenten te serveren. Soep bereid met 600 gram groenten per liter water, levert per kom à 250 ml ongeveer 150 gram groenten op. 

Tevens zijn soepen de perfecte manier om restjes te verwerken die je anders had weggegooid. Denk aan de overrijpe tomaten of paprika’s met een plekje. Meer tips om soep op de kaart te zetten.

4.	Fermentatie

4. Fermentatie

Werk met gefermenteerde producten, bijvoorbeeld zelfgemaakte ingelegde groenten of non-alcoholische drankjes zoals kombucha. Je kunt ingrediënten langer bewaren en geeft de smaak van groenten meer diepgang. Seizoensgroenten worden hierdoor ineens groenten die je het hele jaar door kunt serveren.

Daarnaast zijn gefermenteerde groenten ook nog eens rijk aan antioxidanten en probiotica, stoffen die belangrijk zijn voor de weerstand. Ontdek hoe je in vijf stappen jouw favoriete producten fermenteert. 

5.	Gezond imago

5. Gezond imago

Voeg ingrediënten toe aan je gerechten die (terecht) een gezond imago hebben, zoals volkoren producten, peulvruchten en kiemgroenten. 

6.	Doelgerichte gerechtnamen

6. Doelgerichte gerechtnamen

Pas de namen van je gerechten zo aan, zodat mensen hier gericht op kunnen bestellen. Als ze naar iets gezonds zoeken, help ze daar dan bij en maak de keuze makkelijker. 

Bijvoorbeeld door een gerecht met veel groenten een ‘vitaminebom’ te noemen, een ‘herstellende’ soep aan te bieden of een ‘detox sap’ dat helpt bij een verkoudheid. Zie hier hoe de omschrijving van een gerecht de keuze bepaalt.

7.	Biologisch en duurzaam

7. Biologisch en duurzaam

Werk waar kan met biologische en duurzame producten en benoem dit ook. Biologische producten zijn beter voor de bodemkwaliteit, biodiversiteit en dierenwelzijn.
 
Seizoensproducten belasten het milieu het minst. De omstandigheden zijn in hun eigen seizoen optimaal voor de groei en oogst, dus verbruiken ze minder water en energie. Plaats bijvoorbeeld seizoensgebonden recepten op de kaart. 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu