Menu
Punten

Paddenstoelen, hert, pastinaak, wilde eend – de komst van alle herfstseizoensproducten prikkelt je creativiteit als chef.

Ga je aan de slag met een nieuwe menukaart? Let er dan ook op dat je de efficiëntie van je gerechten maximaliseert. Met de deskundige tips hieronder bespaar je tijd op het bereiden van je sauzen.

Zo werk je dit najaar slimmer en sneller: 

Zorg voor minstens één plantaardige saus 

Zorg voor minstens één plantaardige saus 

Een kleine herfstkaart maakt je werk eenvoudiger, zeker als je kampt met onderbezetting. Maar let er wel op dat je rekening houdt met alle dieetwensen, anders ontstaat er alsnog paniek in de keuken wanneer er onverwacht een veganist op de stoep staat.

Als je minstens één plantaardige saus hebt, kun je makkelijk inspelen op de wensen van je gast. Met een enkel breed inzetbaar sausrecept kom je al heel ver. Wat dacht je van een heerlijk romige amandelsaus? Of maak een paddenstoelensaus op basis van plantaardige room. 

Kies voor een sterke basis 

Kies voor een sterke basis 

Je komt tegenwoordig handen tekort en de tijd voor een uitgebreide mise-en-place ontbreekt nogal eens. Gebruik daarom slimme culinaire oplossingen, zonder daarbij concessies te doen aan smaak of kwaliteit.

Door in de basis gebruik te maken van kwalitatieve fonds, jus en sauzen kan je kostbare tijd besparen, zodat jij ruimte overhoudt om een opvallend herfstig garnituur te maken. 

Een klassieke pepersaus is altijd goed 

Een klassieke pepersaus is altijd goed 

erveer je deze herfst een gegrilde steak of een ander mooi stukje gebakken rood vlees? Dan zit je altijd goed met een klassieke pepersaus. Die bruine saus is onwijs lekker en enorm geliefd onder je gasten.

Zet deze saus dan ook in bij meerdere vleesgerechten, want hij is bovendien ontzettend makkelijk te maken: Knoflookpuree, Peperpuree, en Authentieke Demi-Glace van Knorr Professional in de pan met vieux en room, aan de kook brengen en klaar!

Ga voor tijdbesparende ingrediënten 

Ga voor tijdbesparende ingrediënten 

Als je zelf een demi-glace maakt, ben je daar tot wel 20 uur mee bezig. Dat is niet alleen lang, maar ook duur als je kijkt naar de huidige personeelskosten.

Bespaar daarom door te kiezen voor een kwalitatieve kant-en-klare sausbasis, zoals de Knorr Professional Authentieke Demi-Glace. Die wordt bereid op dezelfde manier als in jouw keuken, en heeft dus ook diezelfde smaakintensiteit en glans.  

Voor wildbereidingen zijn er kalfsfond, kippenfond voor gevogelte of de multifunctionele wildfond in poedervorm.

Wie echt snel resultaat wil, kiest voor Knorr Garde d'Or Rode wijnsaus. Bekijk welke saus het beste bij jouw keukenproces en gerechten past! 

Creëer een verse en authentieke uitstraling 

Creëer een verse en authentieke uitstraling 

De verwachtingen van je gasten zijn hoog: authentieke, lokale gerechten, seizoensgebonden en rijk in smaak. Maar zelf volledig vanuit de basis koken is lastig in de horecakeuken van nu.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om die wensen te vervullen, met een beetje hulp in de vorm van een sausbasis.

Deze maiskip met gebakken witlof en gekonfijte aardappel vinden je gasten bijvoorbeeld heerlijk met de romige Knorr Garde d’Or mosterdsaus die je alleen maar kort hoeft op te warmen.  

Wil je ook met kant-en-klare sauzen de meest optimale eetervaring bieden?

Dan helpt het om je sauzen een verse en huisgemaakte uitstraling te geven. Zo geef je Knorr Garde d’Or kaassaus een snelle upgrade met een lepel truffeltapenade voor extra smaak en textuur. Maar er zijn meer slimme trucs:

  • Voeg fijngesneden verse kruiden toe 
  • Haal de staafmixer erdoor voor een schuimige saus 
  • Gebruik wat kruidenolie voor een bewust geschifte saus met mooie druppels 
  • Schenk de saus pas aan tafel over het gerecht voor extra beleving

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu