1. Hollandaisesaus met je eigen handschrift
Hollandaisesaus is door zijn eenvoud uitermate geschikt om afleidingen van te maken. Geef je saus je eigen handschrift door een nieuwe smaak in de saus te introduceren.
Een zuurtje doet het altijd goed, zoals in deze hollandaise met citrus, waarbij wat citrusvinaigrette wordt toegevoegd aan Knorr Garde d’Or Hollandaise.
Maar je kunt ook kiezen voor rolmopsennat, miso, gin, mosterd, kimchi of Intense Flavours Citrus Fresh.
2. Pak die kidde voor je hollandaisesaus
Textuur is erg belangrijk bij de klassieke hollandaisesaus. Door een sifon te gebruiken, ben je verzekerd van een zijdezachte luchtige structuur. Als bonus haal je op deze manier ook meer opbrengst uit je saus, wat je rendement verhoogt.
3. Verrijk je aspergesaus met garnituren
Dat gekookte eitje kan niet alleen naast de asperges, maar ook erbovenop. Door aspergegarnituren in de saus te verwerken verras je je gasten met een nieuwe kijk op klassieke aspergegerechten.
Breng je frisse citroenbotersaus eens op smaak met mimosagarnituur: limoen, hardgekookt ei, fijngesneden sjalot en verse kruiden.
4. Bij twijfel: beurre blanc
Asperges en beurre blanc zijn een gouden duo, daar ga je als chef niet aan tornen. Maar je kunt er natuurlijk wel iets aan toevoegen.
Serveer je asperges met een stukje vis? Dan stem je de beurre blanc daar snel op af met een scheutje Liquid Concentrate Vis. Daarmee bespaar je jezelf de moeite van het inkoken van een visbouillon.
Liever een vegan versie? Gebruik dan plantaardige room en Liquid Concentrate Groenten.
Een snellere optie vanuit een kant-en-klare basis? Kies dan voor de Knorr Botersaus met Citroen.
5. Verrijk je beurre blanc met een kruidenolie
Een frisgroene kruidenolie geeft je beurre blanc extra pit én een mooi, schifterig druppeleffect.
Je kunt deze kruidenolie eenvoudig zelf maken door bijvoorbeeld bieslook, kervel of dille kort te blancheren en vervolgens met olie te pureren in de thermoblender.
Tip: Bewaar de kruidenolie in de vriezer, dan blijft deze enkele maanden goed.
6. Garneer met gezouten eidooier
“Laat één ingrediënt drie keer terugkomen in je gerecht”, is een bekende kooktip van chef Yotam Ottolenghi.
Geef het eens een kans bij een aspergegerecht door asperges te combineren met een gepocheerd ei, hollandaisesaus en: gezouten eidooier.
Door eidooiers te drogen in zout harden ze uit, waardoor je deze net als parmezaanse kaas over je gerecht heen kan raspen.
Meer inspiratie voor sauzen?
Bekijk ook onze tips voor de lekkerste sauzen bij vis of barbecuegerechten.