Menu
Punten

Het is duidelijk dat hygiëne ontzettend belangrijk is. Je gasten ook op deze hygiëne, wat voor jou betekent dat je extra aandacht kan besteden om je zaak schoon houden. 

Tegelijkertijd wil je op je kosten letten door misschien geen schoonmakers in dienst te nemen. Dan is het wel slim om een efficiënte schoonmaakroutine te creëren samen met je personeel. Dat kan best wel eens lastig zijn. Want: welke producten gebruik je voor welk oppervlak? En welk schoonmaakmiddel voor het sanitair?

Wij hebben wat tips en tricks voor je op een rij gezet, welke gegarandeerd van pas komen in jouw schoonmaakroutine.   

Tip 1: Werk volgens een duidelijk plan


Wist je dat meer dan een derde van de gasten die een vuil restaurant of hotel binnenwandelt onmiddellijk vertrekt? Werk daarom volgens een duidelijk plan, zodat je niets vergeet.

Maak bijvoorbeeld een schoonmaakplan voor je personeel. Ga per ruimte na wat er schoongemaakt moet worden en geef aan welk oppervlak met welk product moet worden gereinigd.  Werk daarbij met kleurcodes om het makkelijker te maken voor personeel dat niet Nederlands spreekt. Markeer het keukenblok op een plattegrond bijvoorbeeld oranje en het daarbij behorende schoonmaakproduct ook. 

Tip 2: Efficiënt schoonmaken 

Een blinkende keuken ziet er schoon en verzorgd uit. Toch kunnen er alsnog onzichtbare bacteriën zijn. Om er voor te zorgen dat jouw keuken blinkt én vrij is van bacteriën, gebruik je normaal twee verschillende producten:
 
  • een reinigingsproduct
  • en desinfectiemiddel.
     
Nu, in de tijden van besparen en efficiëntie, is het erg handig om te werken met 2-in-1 producten, zoals de Cif 2-in-1. Dit product reinigt én desinfecteert het oppervlak, doodt 99,99% van de bacteriën en is daarnaast geschikt voor veel oppervlakken. 

Welk product voor welk oppervlak?

Er is enorm veel keus wat betreft schoonmaakmiddelen. Daarom is het goed om na te gaan welk product je voor welk oppervlak gebruikt om het beste uit je schoonmaaksessies te halen:
Keuken hygiëne

Keuken hygiëne

Een schone keuken in een restaurant is belangrijk om voedselveiligheid te waarborgen, ziektes te voorkomen en een goede reputatie te behouden.

  • Gebruik voor de werkbanken en aanrechttafels een reiniging- en desinfecteermiddel om het schoon te maken, maar ook alle bacteriën te doden.
  • Voor de vette oppervlaktes gebruik je een ontvetter. Laat deze zeker 5 minuten intrekken voor optimaal resultaat. 
  • Gebruik voor je ovens en/of grills alleen een reiniger die specifiek voor deze apparaten bestemd is.
Restaurant hygiëne

Restaurant hygiëne

Een schoon restaurant is belangrijk voor de gezondheid en tevredenheid van gasten. Geef je gasten een gerust gevoel te geven dat je zaak schoon is.

  • Maak alle tafels en stoelen schoon met een product dat reinigt en desinfecteert.
  • Voor ramen en spiegels gebruik je een schoonmaakproduct dat bestemd is voor de reiniging van glas en interieur, zoals een spray. 
     
    Hoe zorg je ervoor dat je je gasten gerust stelt rondom hygiëne in jouw zaak?
Sanitair hygiëne

Sanitair hygiëne

Het spreekt voor zich, maar het onderhouden van de sanitaire voorzieningen is altijd belangrijk. 

  • Gebruik voor de vloer een universele reiniger.
  • En voor het overige sanitair, zoals de toiletten en wastafels, een sanitair reiniger.
  • Behandel de spiegels en eventuele ramen met de glas- en interieur reiniger.

Glazen reinigen

Bierglazen kunnen dof worden als je ze in de vaatwasser zet. Om de kwaliteit van de glazen te behouden:
  1. Laat je een spoelbak vollopen met water.
  2. Voeg je vervolgens de juiste dosering van een bierglasreiniger toe.
Het verwijdert de vette vlekken op je bierglazen, behoudt de stevige schuimkraag en heeft geen invloed op de smaak van het bier
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu