Paddenstoelen, hert, pastinaak, wilde eend – nu alle typische seizoensproducten weer beschikbaar zijn, wordt je creativiteit als chef volop geprikkeld. Let er bij de ontwikkeling van je nieuwe menukaart wel op dat je gerechten zo efficiënt mogelijk worden bereid. Dat scheelt flink in je marge en personeelsplanning! Met de deskundige tips hieronder bespaar je tijd op het bereiden van je herfstsauzen.
Zo werk je dit najaar slimmer en sneller:
1. Een klassieke pepersaus is altijd goed
Serveer je deze herfst een gegrilde steak of een ander mooi stukje gebakken rood vlees? Dan zit je altijd goed met een klassieke, romige pepersaus. Die bruine saus is onwijs lekker en enorm geliefd onder je gasten.
Zet deze saus gerust in bij meerdere vleesgerechten, want hij is ontzettend makkelijk te maken: Peperpuree met cognac in een sauspan flamberen, room en Knorr Professional Garde d’Or Bruine Pepersaus toevoegen en klaar ben je!
2. Kies voor een sterke basis
De meeste horecakeukens komen handen tekort en vaak ontbreekt de tijd voor een uitgebreide mise-en-place. Gebruik daarom slimme culinaire oplossingen, zonder daarbij concessies te doen aan smaak of kwaliteit.
De kwalitatieve basissauzen van Knorr Professional Garde d’Or smaken bijna zelfgemaakt. Geef ze een eigen draai en je kan kostbare tijd besparen. Zo houd je ruimte over om een opvallend herfstig garnituur te maken.
3. Geef ingekochte jus of saus je eigen signatuur
Serieus tijd besparen? Kies dan voor jus en sauzen van Knorr Professional die je kant-en-klaar toepast of personaliseert met een creatieve twist.
Deze vertrouwde jus en sauzen zijn hoog op smaak en bereid met kwalitatieve ingrediënten.
Door wat mosterdfruit toe te voegen aan gereduceerde Knorr Professional Gebonden Kalfsjus creëer je razendsnel een originele saus voor bij wildzwijnfilet. Zo simpel kan het zijn!
4. Gebruik vaker dezelfde saus
Als je een saus voor meer gerechten inzet, is je mise-en-place stukken sneller klaar. Probeer dus om multifunctionele wildsauzen te gebruiken die bij meerdere bereidingen en gerechten terugkeren.
Met deze wildsaus royale zit je altijd goed, maar ook een klassieke bruine pepersaus valt altijd in de smaak.
Die pepersaus is bovendien erg vlot te bereiden. Knoflookpuree, Peperpuree, en Authentieke Demi-Glace van Knorr Professional in de pan met vieux en room, aan de kook brengen en klaar!
5. Een beetje hulp voor veel smaakdiepgang
Het meeste werk zit stiekem in het op smaak brengen van je gerecht.
Een saus of stoof van ‘lekker’ naar ‘perfect’ krijgen is het lastigst.
Liquid Concentrates smaakmakers van Knorr Professional helpen je om snel de volle smaakpotentie naar boven te halen. De uitgesproken smaak van wild vlees vraagt in het bijzonder om rijke sauzen, dus daar komen deze smaakmakers extra goed van pas.
Liquid Concentrate geeft direct smaak en is gemakkelijk toepasbaar – warm én koud – omdat het vloeibaar is. Zo krijgt saus voor hertenschouder eenvoudig veel diepgang met Liquid Concentrate Rund.