Saustips van chef Edwin
Een goede basis geeft rust, kwaliteit én een mooie marge
Sauzen geven jouw gerechten karakter. Ze maken het verschil tussen een goed gerecht en een geweldig gerecht en geven jouw gasten een reden keer op keer bij je terug te komen.
Hoe ga je slim om met jouw sauzen in de tijd van kritische gasten, hoge werkdruk, lage marges en een tekort aan personeel?
Deze 5 saustips helpen je op weg:
Denk aan je rendement
Twee dingen moeten altijd kloppen bij de sauzen: de smaak en de dikte. Op het moment dat de smaak goed is, wil je niet verder reduceren.
Dan kun je de saus binden met roux of maizena. Daardoor houd je meer saus over en dát is weer beter voor je marge. Met een prijzig ingrediënt als een goede wijn in de rodewijnsaus zorg je ervoor dat het goed uitkomt.
Knorr Blanke Roux Korrels 1kg
Knorr Blanke Roux bindt makkelijk en snel en zorgt voor een gladde structuur van soepen en sauzen. De rouxkorrels lossen snel op zonder klontvorming. Te gebruiken als bindmiddel en is tijdens de bereiding toe te voegen. De roux is neutraal van smaak en daardoor geschikt voor diverse warme bereidingen. Deze binder is geschikt voor vegetarische en veganistische voeding en vrij van toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Knorr Blanke Roux is verpakt in een bus van 1kg en ook verkrijgbaar in een emmer van 10 kilo of een zak van 20 kilo. Wat is blanke roux? Blanke roux is een recept waarmee je sauzen en soepen kan binden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als basis voor bechamel saus. Het komt oorspronkelijk uit de Franse keuken. Blanke roux recept en ingrediënten: Een blanke roux maak je door in een pan bloem met een vet te verwarmen totdat de bloem gaar is. Het type vet dat je gebruikt kan bijvoorbeeld boter, olie of palmvet (zoals in Knorr Bl
Lees meerKnorr Maizena Express Blank 1kg
Knorr Maizena Express Blank is ideaal voor het maken van sauzen, soepen, ragout, groente- en stoofschotels. Door de neutrale smaak laat de maizena een diversiteit aan bereidingen toe met vlees, gevogelte en groente. Deze binder lost direct op zonder klontvorming en geeft een vers en glanzend uiterlijk aan het gerecht. Het product is vetarm en maakt de gebonden gerechten diepvriesstabiel. Daarnaast is het product glutenvrij en vrij van smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Verpakt in een bus van 1 kilo.
Lees meerMeer sauzen inspiratie voor professionele chefs?
Klassieke sausrecepten met een twist, interviews en tips & tricks voor meer marge .
Word lid van Chef’s Exclusive!
- Toegang tot gratis trainingen van chefs
- Exclusive deelname aan culinaire events
- Spaar voor gratis cadeaus met Cook & Save