Menu
Punten

Sauzen geven jouw zaak karakter. Ze maken het verschil tussen een goed gerecht en een geweldig gerecht en geven jouw gasten een reden keer op keer bij je terug te komen.

Maar hoe win je tijd op jouw sauzen in deze tijd van kritische gasten, hoge werkdruk, lage marges en een tekort aan personeel?  

Dit zijn onze 5 tips:

Tip 1: Varieer 

Tip 1: Varieer 

Gasten zijn dol op bekende gerechten in een vernieuwend jasje. Geef je klassieke sauzen deze herfst daarom een kleine, verrassende twist.

Probeer bijvoorbeeld eens de Sauce Maltaise: een eenvoudige en heerlijke afleiding van Hollandaise. De maltaisesaus is verrijkt met ingekookt bloedsinaasappelsap en krijgt zo zoetzure accenten en een fantastische roze kleur.

De maltaise gaat perfect samen met vissoorten zoals heilbot of griet. Als je de saus in een kidde giet, geeft dat een fantastische luchtige structuur. Doordat de saus wordt opgeschuimd, kun je met dezelfde hoeveelheid saus bovendien meer gerechten afmaken, wat je rendement verhoogt. Leuke bonus, toch? 

Bekijk het recept: Heilbot met Maltaise saus

TIP: Gebruik Knorr Garde d’Or Hollandaise voor je eigen afleidingen. Dan ben je verzekerd van een consistente kwaliteit en de saus blijft au-bain-marie stabiel. 

Tip 2: Gebruik de seizoenen 

Tip 2: Gebruik de seizoenen 

Gebruik ingrediënten uit het seizoen, dan zijn ze van de beste kwaliteit en verkrijgbaar tegen scherpe prijzen.

In de herfst en winter is er minder fruit en groente voorhanden, dus zorg dat je vooruit denkt.

Weck in de kersentijd bijvoorbeeld vast een voorraad om de rest van het jaar te gebruiken. Dan kun je in het najaar een heerlijke saus maken met Knorr Professional Authentieke Demi-Glace, kriekenbier en jouw ingemaakte kersen. Die smaakt heerlijk bij wilde en tamme eend, of bij ander wild in het najaar. 

Bekijk het recept: Eendenborst met kriekenbier saus, bietjes en bittere sla

Tip 3: Slim en efficiënt 

Tip 3: Slim en efficiënt 

Kant-en-klare basissauzen besparen enorm veel tijd.

De kwalitatieve basissauzen van Unilever Food Solutions zijn neutraal en geven je een constante en betrouwbare start van je saus, met nog alle ruimte om je eigen creatieve signatuur toe te voegen.

 Maak bijvoorbeeld eens een choronsaus op basis van de Knorr Garde d’Or Béarnaiseasaus.

Door de toevoeging van tomatenpuree, dragon en kervel krijg je in een handomdraai een unieke saus vol karakter. Erg lekker bij gegrild rundvlees met herfstgroenten zoals pompoen, paddenstoelen of pastinaak!  

TIP: Met de Knorr Primerba smaakmakers – verkrijgbaar in smaken als dragon, Bouquet de Provence en curry – geef je heel eenvoudig een eigen draai aan kant-en-klare basissauzen, zonder extra mise-en-place! Je hoeft met deze kruidenpasta’s bovendien geen verse kruiden meer op voorraad te hebben. 

Tip 4: Creëer een verse en authentieke uitstraling 

Tip 4: Creëer een verse en authentieke uitstraling 

Wil je ook met kant-en-klare sauzen de meest optimale eetervaring bieden? Gebruik dan slimme trucs om deze sauzen een verse en huisgemaakte uitstraling te geven. Zo geef je Knorr Garde d’Or kaassaus een snelle upgrade met een lepel truffeltapenade voor extra smaak en textuur.  

Maar er zijn meer manieren om een de Garde d’Or sauzen een authentieke uitstraling te geven: 

  • Voeg fijngesneden verse kruiden toe  

  • Haal de staafmixer erdoor voor een schuimige saus  

  • Gebruik wat kruidenolie voor een bewust geschifte saus met mooie druppels  

  • Schenk de saus pas aan tafel over het gerecht voor extra beleving 

5. Snel en smaakvol 

5. Snel en smaakvol 

Drukte en personeelstekort zorgen ervoor dat een dag altijd te weinig uren heeft in de keuken. Toch wil je altijd onderscheidende sauzen serveren om je gasten een speciale ervaring te bieden.

Dan is het slim gebruik te maken van basissauzen die je voor de service al warm kunt zetten. Kies de juiste sausafleidingen die snel en makkelijk te bereiden zijn. 

Een dragonroomsaus is bijvoorbeeld snel af te maken als je de goede voorbereidingen treft en gebruikmaakt van conveniencesauzen.

Met de poedersauzen van Knorr Professional kun je bovendien heel precies de juiste hoeveelheid saus maken, waardoor je nooit saus hoeft weg te gooien!

Wist je dat je de Knorr Garde d’Or Kaassaus of Champignonsaus bovendien gemiddeld maar 18 cent per portie kosten?*  

*Prijs is berekend op basis van de adviesprijs  

Aan de slag met herfstige recepten  

Wil jij deze herfst stressvrij koken en toch kwaliteit leveren? Bekijk dan de eenvoudige en smaakvolle recepturen voor najaarssauzen en gerechten met de handige producten van Knorr Professional hieronder. 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu