Menu
Punten

Bewoners en cliënten vinden het geweldig om vertrouwde gerechten op een nieuwe manier te herontdekken. Met klassieke gerechten scoor je altijd: ze bieden troost en roepen dierbare herinneringen op. Geef dat comfortfood een kleine twist en je creëert een verrassende eetervaring die mensen bijblijft. Zo voldoe je aan het verlangen naar het bekende en het ontdekken van nieuwe smaken.

Van gehaktbal tot erwtensoep, alle traditionele hardlopers kun je oppeppen met een ander ingrediënt, een nieuwe techniek, onverwachte textuur of een geweldige presentatie. Deze trend draait om balans: je wil de ziel van het gerecht behouden en tegelijkertijd een eigentijdse en spannende dimensie toevoegen.

5 tips & tricks om meteen te proberen

1. Maak het lokaal

1. Maak het lokaal

Nederland heeft prachtige producten van topkwaliteit, doe er je voordeel mee! Vernieuw je risotto door Nederlandse granen als gerst, parelgort of spelt te gebruiken. Of maak een mac and cheese, maar dan met een lokale geitenkaas en Hollandse voorjaarsgroenten zoals bloemkool, doperwt en groene asperges.

   2. Experimenteer met andere kooktechnieken

2. Experimenteer met andere kooktechnieken

Hoe maak je van een ouderwets gerecht als runderstoof met rode kool iets nieuws? Dat is makkelijker dan je denkt! Kijk maar naar dit recept waarin het gerecht met een paar simpele aanpassingen wordt gemoderniseerd. Zo wordt de rode kool gewokt, wat zorgt voor een lekkere bite. Door te experimenteren met verschillende kooktechnieken en bereidingswijzen, krijg je een totaal ander resultaat. Maak risotto eens in de oven. Gebruik je siphon voor een extra schuimige aardappelpuree. Of rooster bietjes in plaats van ze te koken. 

3.  Geef gerechten een wereldse draai

3. Geef gerechten een wereldse draai

Het werkt bijna altijd: geef je hardlopers een make-over door inspiratie te halen van ver. Met specerijen, smaakmakers en ingrediënten uit wereldkeukens maak je zelfs van je stamppotjes weer iets bijzonders. Gebruik voor een Indonesische stamppot chinese kool, sambalgehaktballetjes en gebakken uitjes. Voor een Marokkaanse stamppot kies je wortel, kikkererwt, ras el hanout en gedroogde abrikoos. Diezelfde truc kun je toepassen op je groentensoepen, stoofschotels en zelfs de vlaflip!

   ​​4. Pak uit met de presentatie

​​4. Pak uit met de presentatie

Het was een gigantische hit op social media: de chopped Italian sandwich. In dit broodje werden alle ingrediënten voor een Italiaans belegd broodje – ham, salami, kaas, sla, tomaat, ingelegde pepperonipepers – fijngehakt tot een broodsalade. Delicatessenzaken die het populaire broodje aanboden hadden meterslange rijen met consumenten die de nieuwe baguette wilden proeven. Feitelijk was er niets aan het broodje veranderd, maar door de andere manier van presenteren deed het bekende gerecht toch weer nieuw aan. Dat kun jij ook! Door klassieke gerechten in een nieuwe vorm aan te bieden, krijgen ze een frisse gloed. 

5. Laat je inspireren door AI

5. Laat je inspireren door AI

Chat GPT is het perfecte sparringsmaatje om je eigen moderne comfortfood-maaltijden mee te bedenken. Vul een van je populaire gerechten in en vraag AI om het recept goedkoper te maken, te bereiden met lokale ingrediënten of een Aziatische twist te geven. Maak een gratis account aan via chatgpt.com en begin vandaag nog met brainstormen!

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu