Menu
Punten

Het succes van een menu is afhankelijk van de beschikbare tijd, vaardigheden en apparatuur in de keuken. Zorgvuldige planning is essentieel om maximaal voordeel te behalen tijdens de bereiding.
1.	Ga slim om met overproductie

1. Ga slim om met overproductie

Laat je niet verleiden om meer in te slaan dan normaal en verder te gaan in de mise-en-place dan nodig, ook al heb je tijd over. Dit leidt tot verspilde voorraad en moeite. Stel aan de hand van het voorbereidingsblad de hoeveelheid te gebruiken ingrediënten in de mise-en-place vast.

Download een gratis voorbereidingsblad

2.	Werk met standaardreceptkaarten voor restaurants

2. Werk met standaardreceptkaarten voor restaurants

De introductie van standaardreceptkaarten voor restaurants heeft drie voordelen:

  1. Consistentie in je menu
  2. Efficiëntere training van personeel
  3. Kostenanalyse
  4. Standaardkwaliteit die gasten gaan verwachten

Een standaardreceptkaart voor restaurants bevat:

  • Specifieke ingrediënten met informatie over inkoop en opslag
  • Kosten van ingrediënten en de kaartprijsberekeningen
  • Informatie over diëten, allergenen en voedingswaarden
  • Hoeveelheden
  • Kookmethode(n) per ingrediëntengroep (d.w.z. in blokjes snijden of temperen)
  • Bereidingsstappen
  • Kooktemperaturen
  • Afbeelding voor presentatie/garnering (optioneel)
  • Portionering op bord

Download een gratis standaardreceptsjabloon voor restaurants

3. Beheer HACCP

3. Beheer HACCP

Het beheer van de kritieke controlepunten zorgt ervoor dat producten op een veilige temperatuur worden opgeslagen, bereid en bewaard, zodat ze niet alleen veilig zijn om te eten, maar er ook sprake is van minder voedselafval in restaurants. Train je keukenpersoneel op het gebied van HACCP en waarom het belangrijk is, en maak ze bewust van de kosten die ze verspillen als er niet goed op wordt gelet.

Met beheersoftware als Horeko Kitchen Manager houd je je HACCP-registratie praktisch en beheersbaar.

Deel onze gratis cursus: Belang van voedselveiligheid met je team

4. Het belangrijkste: train je personeel!

4. Het belangrijkste: train je personeel!

Het succes van een menu is afhankelijk van de vaardigheden van het keukenteam en hun apparatuur. Zijn ze in staat om uit te voeren wat er op het menu staat? Met onze cursussen van UFS Academy kan je team de nodige vaardigheden opdoen om verspilling tijdens de mise-en-place tegen te gaan:

Ga naar onze (gratis) cursussen van UFS Academy

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu