Menu
Punten

Wist je dat de meeste mensen die vegetarische gerechten bestellen, zelf niet vegetariër zijn?

Bekijk onze tips & tricks over hoe je De Vegetarische Slager producten het beste op jouw menu kan zetten.

 

Menu Guidelines

Menu Guidelines

Download de tips

3 tips om meer vegetarische gerechten te verkopen:

Tip 1. Zet vegetarische gerechten tussen de rest

Tip 1. Zet vegetarische gerechten tussen de rest

Bijna 90% van alle buitenshuis bestelde vegetarische gerechten, worden volgens de Universiteit van Cambridge besteld door gasten die ook vlees eten.

Het is dus goed om te weten dat ook jouw gasten waarschijnlijk voor een groot deel uit flexitariërs bestaat. 

Plaats je burger van De Vegetarische Slager daarom niet in een apart vegetarisch stuk of kader, maar zet ze tussen de rest van je hoofdgerechten op je menukaart. Zo worden ze vaker besteld.

Tip 2. Kies aantrekkelijke gerechtnamen

Tip 2. Kies aantrekkelijke gerechtnamen

Benamingen als ‘vegetarische burger’ of ‘broodje gehaktbal maar dan vega’ klinken niet erg aantrekkelijk. Al helemaal niet voor het gros van de gasten die vooral lekker komt eten en niet per se vegetariër is.

Gebruik daarom originele benamingen voor je gerechten. Wat dacht je van een ‘Taco sin carne’ of de ‘Indiase Unbelieveballs’

Tip 3. Maak gebruik van icoontjes

Tip 3. Maak gebruik van icoontjes

Voor gasten die een vegetarische of veganistische levensstijl hebben, is het natuurlijk wel prettig om hun opties snel te zien op je menu. Gebruik daarvoor vegetarische en veganistische icoontjes.

Zo ontdekt jouw gast in één oogopslag de mogelijkheden in jouw zaak. 

Tip: voor extra herkenning op de kaart kun je ook het logo van De Vegetarische Slager toevoegen aan gerechten met die producten erin.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu