Introductie:
Nederlandse asperges zijn alleen verkrijgbaar tijdens het aspergeseizoen, van begin april tot en met 24 juni. Geliefd onder chefs wereldwijd vanwege zijn unieke textuur en verfijnde smaak. Na de oogst krijgt de aspergeplant rust om energie op te doen voor het volgende seizoen. Tijdens de zomer groeit het loof bovengronds, waarbij zonlicht wordt omgezet in energie voor nieuwe stengels volgend jaar.
Gerecht: Gebrande asperges met hollandaise saus
Chef Edwin deelt zijn recept voor gebrande asperges, een smaakvolle variant op de klassieke bereiding. Laat je inspireren door deze culinaire creatie! Bekijk ook onze aspergepagina voor meer inspiratie.
Asperge tips
Ontdek de geheimen van het perfect bereiden van Nederlandse asperges met handige tips van chef Edwin. Leer twee klassieke bereidingstechnieken waarmee je het beste uit deze groente haalt. Of je nu kiest voor de traditionele kookmethode in aspergeschillen voor een diepe smaak, of voor het sous-vide koken voor een unieke textuur en smaak, Edwin laat zien hoe je het optimale resultaat bereikt. Ontdek zijn geheimen en breng je aspergegerechten naar een hoger niveau!
Take away
Laat je inspireren door de culinaire veelzijdigheid en geniet van een sterrenwaardige take-away ervaring! Chef Edwin laat je zien hoe je de perfecte gepocheerde asperges met een hemelse hollandaisesaus kan maken voor je take away klanten.
Aspergesoep met Parmezaanse kaasschuim
Leer hoe je een heerlijke romige aspergesoep kunt maken met een luxe Parmezaanse schuim als garnering. Volg de chef terwijl hij tips deelt over het creëren van de perfecte basis met behulp van het kookvocht van de asperges en aspergepoeder.
Asperges met pata negra en gerookte zalm
Bereid een heerlijk gerecht met asperges, geïnspireerd op de klassieke Nederlandse keuken. Maak een smeuïge hollandaisesaus met een vleugje citrusvinaigrette voor extra frisheid. Serveer de asperges met gerookte zalm, Ibericoham en een salade van doorgeschoten doperwten. Garneer met gedroogde eierdooier voor een unieke smaakbeleving. Een gastronomisch hoogstandje dat je gasten zal verbazen.
Griet met gebrande asperges en gepofte ui met witte wijnsaus en bieslook
Ontdek hoe chef Edwin een smaakvol gerecht van geroosterde asperges met gebakken griet en een heerlijke sinaasappel-wittewijnsaus maakt zonder boter. Dit gerecht is een ware traktatie om van te genieten tijdens het aspergeseizoen.
Geïnspireerd door bovenstaande gerechten en wil je de volgende Chef's Table live bijwonen? Houd dan deze pagina in de gaten!
Gerelateerde cursussen
Word lid van Chef’s Exclusive!
- Toegang tot gratis trainingen van chefs
- Exclusive deelname aan culinaire events
- Spaar voor gratis cadeaus met Cook & Save