Menu
Punten

Restantjes leveren dikwijls de beste en meest creatieve broodjes op. Enkele inspirerende ideeën om je op weg te helpen:

  • Overgebleven runderragout is de perfecte vulling voor een knapperige ciabatta. Gril overgebleven tomaten en klop wat ricotta op met citroenschil en zwarte peper voor een Italiaanse toets.
  • Van zetmeelrijke groenten als rode biet, pompoen of wortel kan je een smakelijke spread maken. Bak uien en knoflook op laag vuur in boter en pureer ze met wat groenten tot een verrukkelijke saus. Een spread van rode biet is heerlijk op een broodje met gerookte vis, zoals zalm of forel, met een likje mierikswortelmayonaise en wat granny smith julienne.
  • Snijd overgebleven groenten als komkommer, wortels, radijs, bloemkool of rode kool in stukken en maak een pickle, perfect voor een broodje met varkensbuikspek.

Inleggen, hoe doe je dat?

Groenten als jalapeños, bieten of komkommer kan je bewaren in een pekelbad met gelijke hoeveelheden azijn en water, op smaak gebracht met zout en specerijen. De ingelegde groenten worden daarna overgebracht naar een gesteriliseerde glazen pot. Behandeld in een heetwaterbad blijven ze langer houdbaar, onbehandelde ingelegde groenten blijven enkele weken goed in de koelkast.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu