Menu
Punten

Geef je soep een make-over op je herfstmenu!

Soep is weer helemaal relevant op de kaart en dat is geen verrassing. Er zijn maar weinig gerechten zo margerijk als een soepje.

Door te kiezen voor kwalitatieve oplossingen zoals een bouillon, soeppoeder of een vloeibare soep bespaar je veel tijd in de bereiding. Met een soep die net even anders wordt bereid of gepresenteerd, overtref je de verwachtingen van je gasten en kan je een hogere verkoopprijs vragen.

Reden genoeg dus om soep op meerdere plekken op de kaart aan te bieden. Serveer dit veelzijdige gerecht op deze originele manieren en momenten!

Als onderdeel van een 12-uurtje

Als onderdeel van een 12-uurtje

De lunch wordt een steeds populairder moment om de horeca te bezoeken. Zeker nu de prijzen stijgen, kiezen gasten vaker voor een lunch in plaats van een diner. Daardoor is ook het 12-uurtje weer helemaal hip!

Maak soep een vast onderdeel van dit klassieke lunchgerecht in een modern jasje, dat bespaart je een hoop tijd in de mise-en-place. 

Wil je ervoor zorgen dat je 12-uurtje ook aanslaat bij jongere gasten? Geef je gerechten dan een werelds tintje en zorg voor een vegetarische optie. Het vega Mexicaanse 12-uurtje bestaat bijvoorbeeld uit pittige chilisoep met boontjes, taco’s en tortillachips met guacamole.

Als een verrassende amuse

Als een verrassende amuse

Een soepamuse geeft je gasten een onvergetelijke ervaring als start van hun diner, maar ook bij een borrelplank is dit gerecht een heerlijke smaakmaker.

 

Geserveerd in een klein glaasje is deze amuse perfect om de smaakpapillen te prikkelen en de eetlust op te wekken. Zo'n mooie soep afgewerkt met een schuimlaag en garnituur is snel en gemakkelijk in de bereiding zonder ingewikkelde receptuur. 

Kijk maar naar de tomaten-paprikasoep met paprikaschuim of de Thaise rodecurrysoep met kokosschuim, chiliflakes, sesamzaadjes, limoenrasp en fijngesneden limoenblad.

Als volwaardige maaltijdsoep

Als volwaardige maaltijdsoep

​​​​​De maaltijdsoep – een soep die je door de toevoeging van noedels, rijst, peulvruchten of pasta kunt eten als volwaardig gerecht – is erg in trek op het moment.

Zeker Aziatische maaltijdsoepen zoals ramen, pho en laksa zijn onwijs populair.En dat is fijn voor jou, want deze soepen zijn eenvoudig te bereiden en serveren. 

Gebruik voor een snelle maaltijdsoep Knorr Professional Liquid Concentrates als basis. Maak voor een kimchee-ramensoep een rijke bouillon met Liquid Concentrate Rund en smaakmakers als sesamolie, sake, sojasaus en miso.

Nog sneller resultaat? Ga dan voor Thaise tom kha kai. Deze aromatische kippensoep met kokosmelk bereid je razendsnel met Knorr Professional Thai Tom Kha Kai op poederbasis of Unox Vloeibare Tom Kha Kai.

Als verwarmend tussendoortje op een koude winterdag

Als verwarmend tussendoortje op een koude winterdag

Ga jij voor een winterterras dit jaar, met een knisperende vuurkorf, warme dekentjes en knusse kerstverlichting?

Zorg er dan voor dat er voldoende verwarmende opties op je menu staan.

Bied daarom naast glühwein en jägertee ook rijke, winterse soepen aan.

Een klassieke erwtensoep met krokant spek, gegratineerde uiensoep met gedroogde worst of zoete pompoensoep met gruyère en pompoenpitten is precies waar je gasten trek in hebben op een gure winterdag.

Als origineel lunchgerecht

Als origineel lunchgerecht

Een vullende soep is de ideale vervanger voor het broodje op de lunchkaart. Een soep kun je goed voorbereiden, waardoor je net zo snel (of sneller) een kom soep kunt serveren als een belegde boterham.

Daardoor maak je tijdens de lunch meer marge op maaltijdsoep, dan op broodjes of salade. 

Soep is bovendien een betaalbare optie, waardoor gasten eerder bij je binnenlopen.

Probeer eens Marokkaanse harira, een stevige, kruidige soep die goed vult door de kikkererwten en orzo en pit krijgt door de harissa. Dat is nog eens een origineel lunchgerecht!

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu