Menu
Punten

Ingrediënten

+

Hete kip

Garnituur

  • komkommer 0.5 st
  • Rode chili peper ringetjes 1.0 stuks
  • rode ui 1.0 st

Opmaak

  • ijsbergsla, gesneden 250.0 g
  • koriander tak 5.0 takjes

De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sausen in Nederland.

...

Bereiding

  1. Hete kip

    Pluk het gekookte kippenvlees grof.
    Vermeng de satésaus met de vinaigrette en de sambal.
    Meng de saus met de kip.
  2. Garnituur

    Snijd de komkommer en de rode ui in reepjes en de chili peper in ringetjes.

  3. Opmaak

    Verdeel de icebergsla samen met de hete kip over de borden.
    Garneer met de komkommer, rode ui, chili peper, gebakken uitjes en wat koriander.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu