Menu
Punten

Ingrediënten

+

Aardappeltaartje

  • aardappels, grote vastkokende 5.0 st
  • eieren 2.0 st
  • zout en peper
  • geraspte witte cheddar 160.0 g
  • salieblaadjes 10.0 st
  • slagroom 2.0 dl

Lam

Garnituur

  • jonge groenten 700.0 g
  • witpuntjes radijs 10.0 st

Opmaak

  • crazy pea-cress 1.0 bakje
  • Pata negra kruim 10.0 g

De lamsrump, Malaga en het aardappeltaartje zijn klassiek maar door deze te serveren met de jonge springerige groenten en een mooie jus met de Spaanse dessertwijn wordt een dergelijk gerecht ineens weer modern.

...

Bereiding

  1. Aardappeltaartje

    Schil en was de aardappels en snijd ze vervolgens in plakjes van 4 mm dikte.
    Meng de room met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
    Meng de aardappels met het eimengsel en de geraspte cheddar.
    Verdeel het geheel in een passend, ingevet bakblik en maak af met de salieblaadjes.
    Bak het aardappeltaartje op 160°C gedurende ca. 45 minuten.
  2. Lam

    Kruid de lamsrumpen met wat zout en peper en bak ze in de boter.
    Gaar de lamsrumpen in de oven en laat ze vervolgens rusten in aluminiumfolie.
    Blus de pan af met de malaga en roer de aanbaksels los.
    Voeg de kalfsfond toe en breng het geheel aan de kook.
    Reduceer de jus en breng op smaak met de geconcentreerde bouillon.
  3. Garnituur

    Maak de groenten schoon en snijd ze in gewenste vorm.
    Blancheer de groenten en ze breng op smaak.
  4. Opmaak

    Snijd de aardappeltaart en het lamsvlees en verdeel het over de borden.
    Schep de groenten erbij samen met de radijs en de crazy pea.
    Bestrooi met wat pata negra kruim en maak af met de malagajus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu