Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kroket

  • asperges 400.0 g
  • roomboter 140.0 g
  • bloem 140.0 g
  • aspergevocht 160.0 ml
  • bladgelatine 10.0 g
  • ham, gekookt 100.0 g
  • eieren, gekookt 150.0 g
  • peterselie 20.0 g
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • eiwit
  • paneermeel

Je vindt hier alles wat je wilt weten over de aspergekroket, inclusief een heerlijk recept voor aspergekroketten. Speciaal voor chefs - laat je inspireren!

...

Bereiding

  1. Kroket

    Als restaurantgasten ergens naar uitkijken, is het wel het aspergeseizoen. Als chef wil je natuurlijk alleen de lekkerste aspergerecepten serveren. Los van aspergesoep en asperges op klassieke wijze, bestaan ook andere verrassende recepten met asperges. Denk bijvoorbeeld aan de aspergekroket. Deze is geschikt als borrelhapje, voorgerecht of hoofdgerecht wanneer je meerdere kroketten in diverse smaken voorschotelt. Lees verder voor een smakelijk recept voor aspergekroketten.

    • Kook de asperges goed gaar en pureer deze in de keukenmachine. Wrijf de puree door een zeef, zodat er geen draden achterblijven. 
    • Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak een roux. Voeg het aspergevocht en de aspergepuree toe en kook dit goed door. Los hierin de gewelde gelatine op. 
    • Snijd de ham in fijne brunoise. Druk de gekookte eieren door een zeef en voeg deze toe aan de massa. Doe hier de fijngehakte peterselie bij. Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
    • Spuit het mengsel in de gewenste kroket-dikte. Laat deze goed opstijven in de koeling. 
    • Paneer tweemaal met bloem, opgeklopt eiwit en paneermeel. Bak de aspergekroketten af in schoon vet van 180ºC.


    Tip: serveer aspergekroketten na het aspergeseizoen 

    Het liefst genieten gasten ook buiten de aspergetijd van asperges. Heel handig dus, dat deze aspergekroketten goed in te vriezen zijn. Zo heb je iets lekkers om te serveren, zelfs buiten de aspergetijd! Met deze verrassing zullen gasten zeker tevreden je restaurant verlaten.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu