Menu
Punten

Je hebt meer passie voor het perfectioneren van smaakpaletten dan puzzelen op prijsoptimalisaties. Je bent niet voor niets chef geworden en geen boekhouder.

Gelukkig kan werken aan je efficiëntie en winstgevendheid ook best leuk zijn, als je deze tips volgt. 

Kruip in de rol van een actieheld op een onmogelijke missie. Lukt het jou om de taak te volbrengen en de wereld (lees: begroting) te redden?

De menu tovenaar

De menu tovenaar

Geef je menu een kritische blik en laat de niet-zo-winstgevende gerechten verdwijnen.

Of geef ze een vleugje magie, waardoor ze weer rendabel worden. 

Verwissel dure ingrediënten voor goedkopere alternatieven of geef minder populaire gerechten een make-over, zodat ze aantrekkelijk worden voor je gast. 

Zo tover je verliezers om in hardlopers!

Ontdek de tips

De voorraadmajoor

De voorraadmajoor

Neem met militaire precisie je voorraadbeheer onder de loep. Laat geen visgraat, broccoli of broodkruimel achter. 

Voortaan bestellen jullie alleen producten die echt nodig zijn, zodat je niet in een opslagruimte vol vergeten uien belandt.

Moet een collega bedorven tomaten weggooien? Tien push-ups! 

Ontdek de tips

De superbespaarder

De superbespaarder

Niet alle helden dragen capes!

Vecht tegen die hoge energierekening en je redt met je duurzame gedrag niet alleen je begroting, maar ook de wereld.

  • Investeer in energiezuinige apparatuur en train je personeel om bewust om te gaan met energie. 
  • Zet apparaten uit wanneer ze niet worden gebruikt en pas verlichting aan op basis van de behoefte, dat kan eenvoudig met behulp van timerschakelaars en bewegingssensoren.

Ontdek de tips

De charmante onderhandelaar

De charmante onderhandelaar

Gooi je charmes in de strijd om betere prijzen te onderhandelen bij leveranciers.

Een betere deal voor je energie, koffiebonen of bier levert een enorme besparing op.

  • Ga dus regelmatig in gesprek om betere prijzen te bedingen. En onderzoek ook alternatieve leveranciers om te zien of je elders betere deals kunt vinden.

Ontdek de tips

De verspillings ninja

De verspillings ninja

Geef voedselverspilling een karatekick en minimaliseer het op alle mogelijke manieren.

Gooi restjes niet weg, transformeer ze tot nieuwe gerechten.

Sla die snijresten tot moes en verwerk ze tot een puree, kimchi of bouillon. Zo maak jij food waste een kopje kleiner! 

Ontdek de tips

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu