Menu
Punten
Hellmann's vinaigrettes

Iedereen is wel bekend met dressings en vinaigrettes om over je salade te doen, maar er zit nog veel meer achter. Door de juiste keuzes te maken kan je je gerecht een diepere smaak en een extra dimensie geven. Ook zijn er veel fabeltjes rondom de verschillen tussen vinaigrettes en dressings, zijn vinaigrettes namelijk wel echt perse gezonder? En kan je ze alleen gebruiken voor salades? Moet het in lijn zijn met het gerecht of juist iets nieuws toevoegen? We leggen het uit:

Hellmann's vinaigrettes

Vinaigrette

Een vinaigrette bestaat altijd uit hetzelfde basisreceptuur. Dat bestaat uit 1 deel azijn, 3 delen olie en zout en peper. Daarnaast kan nog vanalles naar wens worden toegevoegd. Vinaigrettes staan bekend om hun frisheid, maar wanneer je een vinaigrette goed mixt kan je er ook een romige en vollere dressing van maken. Ook kan je de vinaigrette stabieler maken door mosterd of eigeel toe te voegen als dit beter bij je recept past. 

Je kan een vinaigrette gebruiken om een nieuwe smaak toe te voegen aan je gerecht, bijvoorbeeld wanneer je de Ananas Kokos Vinaigrette toevoegd aan een bulgur salade. Maar je kan er ook voor kiezen om een vinaigrette te gebruiken om een smaak uit je gerecht te ondersteunen. Zo kan je de Tomaat Aardbei vinaigrette toevoegen aan een tomatensalade om de tomaten een diepere en vollere smaak te geven. Het is dus leuk om te bepalen of je met je vinaigrette de ingrediënten in het gerecht wilt ondersteunen of iets nieuws wilt toevoegen. Daar kan je eindeloos mee experimenteren. 

Hellmann's dressings

Dressing

Met dressings kan je ook alle kanten op. Ze zijn altijd licht gebonden, vaak met eigeel of zuivelproducten als yoghurt, mayonaise of crème fraiche. Daardoor is een dressing romiger, op het gebied van mondgevoel, beleving en smaak. Ondanks het feit dat de dressing een klassiek product is, dat zie je ook vaak terug in de namen zoals een Caesar Dressing, kan je het heel vrij gebruiken. Je kan verschillende smaken en ingrediënten toevoegen, zoals citrus. Naast het gebruiken van dressings in salades worden ze ook steeds vaker gebruikt om een extra dimensie te geven aan koude vlees of vis gerechten
 
Ook hoeven dressings niet perse ongezond te zijn, dat hangt namelijk af van de ingrediënten die je gebruikt en waarmee de dressing gebonden wordt. Daarnaast kan je experimenteren met verschillende kruiden of vruchten. Zo kan je bijvoorbeeld ook een dressing gebruiken om een gerecht in balans te brengen. Wanneer je een salade maakt met een wat meer bittere slasoort kan je met een Honing Mosterd Dressing de smaak wat meer neutraliseren. Zo maakt de honing het recept wat zachter en ronder, terwijl de mosterd weer wat extra pit meebrengt. 
 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu