Menu
Punten

Werk jij al volop met seizoensgroenten? Applaus voor jou! Want door als chef met de seizoenen mee te koken is je menu duurzamer, je gerechten gezonder én pak je meer marge. Seizoensgroenten worden geteeld en getransporteerd binnen Nederland en dat maakt ze goedkoper. Bovendien zijn ze daardoor supervers en dus extra lekker.

Aan de slag met de beste producten van de lente? Hieronder vind je 5 smaakvolle lenterecepten met lekkerste seizoensgroenten.

Dit zijn de lekkerste Nederlandse lentegroenten: 

  • Andijvie
  • Asperge 
  • Bloemkool
  • Komkommer 
  • Lamsoren
  • Meiraapjes (ook bekend als knolraap,
    meiknolletje of raap) 
  • Raapstelen 
  • Prei 
  • Rabarber
  • Radijs 
  • Spinazie
  • Veldsla 
  • Witlof

Inspiratie voor smaakvolle lenterecepten:

Aardappelgnocchi met meiknolletjes, gorgonzola en snijbiet

De aardse seizoensgroente zijn de ster van dit gerecht met zelfgemaakte gnocchi, terwijl de romige kaassaus met pikante gorgonzola zorgt wat pit.

Ontdek het recept

Flammkuchen met lentegroenten

Een dunne, krokante deegbodem, bedenkt met een laag hollandaisesaus met roomkaas en afgemaakt met courgette, groene asperges en krielaardappeltjes.

Lekker als voorgerecht of borrelhap!

Bekijk het recept

Kalfshaas met raapstelenpuree en lardoham

De jus met ui, rode wijn, rozemarijn en morieljes bij dit gerecht is onvergetelijk! Net als de prachtig groene raapstelenpuree.

Als garnituur kun je allerlei lentegroenten verwerken, zoals asperges, bospeen, tuinboontjes, paarse wortel en spinazie.

Bekijk het recept

Er komen allerlei smaakmakers te pas aan deze bloemkool, maar het belangrijkste ingrediënt is tijd.

Door de bloemkool een uur lang in de oven te garen wordt deze van binnen zacht en van buiten goudbruin en crispy.

Bekijk het recept

Deze klassieker mag uiteraard niet in de lijst ontbreken!

En voordat je roept: ‘maar witte asperges zijn heel duur!’, in dit recept gebruiken we de aspergecrèmesoep van Knorr Professional als basis. Daardoor komt het met je marges wel goed.

Bekijk het recept

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu