Menu
Punten

Het gebruik van bonen is een van de nieuwste en populairste food trends. Bonen zijn namelijk gezond, rijk van smaak, hebben een laag vetgehalte, bevatten plantaardige proteïnen en zijn rijk aan vezels. Het toevoegen van bonen aan je salades draagt dus bij aan verbeterde voedingswaarden en smaak.

Bonen zijn de rijpe en eetbare zaden van een grote variatie aan peul-dragende planten. Omdat ze veelzijdig en zeer voedzaam zijn, worden ze veel gebruikt in soepen, stoofpotten, curries, salades en in zowel zoete als hartige gerechten over de hele wereld.

Het gebruik van bonen is op het moment een van de populairste food trend, omdat ze zowel de smaak als een gezonde ‘bulk-up’ zijn voor salades en power bowls. Zo bevatten bonen veel belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine B, ijzer, kalium, magnesium en zink. Bovendien zijn bonen gezond, smaakvol en een rijke voedingsbron van plantaardige proteïnen met veel vezels. Hierdoor geef jij je gast een nog gezonder en smaakvoller gerecht. Bonen en linzen die een hoog proteïnegehalte bevatten passen goed bij krokante en pittige pepers en uien. De meeste bonensalades vragen om een klassieke vinaigrette.

Populairste bonen voor in salades

Populairste bonen voor in salades

Benieuwd welke bonen het meest populair zijn om in salades te gebruiken?

Groene bonen – hoog in voedingswaarde en laag in calorieën. Groene bonen geven een boost aan je immuunsysteem en zijn rijk aan vezels en voedingswaarden, en laag in cholesterol. Ze lenen zich goed om gebruikt te worden in salades.

Zwarte ogen bonen – een romige en proteïnerijke witte groente met een bonenachtige smaak. Net zoals vele andere bonen zijn zwarte ogen bonen rijk aan zink en vezels, welke goed zijn voor een gezonde spijsvertering. Probeer eens zwarte ogen bonen met een gevarieerd en kleurrijk palet aan groente en voeg een Griekse twist toe door Kalamata olijven en gezouten feta toe te voegen.

Rode bonen – hartig en smaakvol. Rode bonen zorgen voor een stabiel bloedsuikerlevel en zijn een goede bron van proteïne voor veganisten en vegetariërs. In salades kunnen rode bonen veelzijdig gebruikt en gecombineerd worden met ingrediënten zoals koriander, tomaten, knoflook, citroensap, rode peper, mais en stevige vis, zoals bijvoorbeeld tonijn.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu