Pepersaus: de geliefde klassieker
Bruine Pepersaus is de populaire krachtpatser met pit onder de sauzen. Deze saus kan moeiteloos op tegen de intense umami van bijvoorbeeld een sappige entrecote, gegrilde varkenshaas of een kip van het spit. Deze combinaties staan niet toevallig op menig menu en horen vaak bij de hardlopers op de kaart.
Op zoek naar verrassendere combi’s? Een gegrilde portobello kan prima op tegen deze volle saus met fond, noten, cognac en kruiden. Denk ook eens aan bereidingen van wild of orgaanvlees die een mooie, krachtige pepersaus prima kunnen hebben als veelzijdige verleider.
Bruine Pepersaus heeft van zichzelf al een zeer uitgesproken smaak. De Bruine Pepersaus van Knorr Professional Garde d’Or heeft een krachtige smaak en kan zowel warm als koud worden toegepast. De saus is vernieuwd en nu glutenvrij, daarnaast is de saus ook vrij van toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Ondanks dat de Pepersaus van zichzelf al complex en rijk van smaak is, kan een creatieve keuken hier zeker nog een eigen twist aan toevoegen. Laat je op weg helpen en lees hieronder inspirerende variaties op basis van de pure Bruine Pepersaus van Knorr Professional Garde d’Or.
Demi-glace: de koninklijke smaakmaker
Demi-glace is een essentiële saus die als basis dient voor uiteenlopende vleessauzen. Zijn rijke en complexe karakter ontstaat door het lange inkoken van bruine fond met verschillende smaakmakers. Dit geeft een intense, diepe smaak en maakt demi-glace een onweerstaanbare umamibom.
Zelf demi-glace maken is een tijdrovende klus. De fond moet urenlang reduceren en iemand moet regelmatig afschuimen om te zorgen voor een optimale ontwikkeling van de saus. De nieuwe en verbeterde Demi-Glace van Knorr Professional Garde d’Or kan daarom een uitkomst zijn voor professionele keukens waar tijd en arbeid schaars zijn. Deze saus is op de traditionele, ambachtelijke manier gemaakt, op basis van de beste, pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Dat resulteert in een zuivere en diepe smaak die de perfecte basis is om verder mee te variëren. Kijk hieronder voor inspirerende en onweerstaanbare variaties op basis van demi glace.
Hollandaisesaus: een bescheiden icoon
Hollandaisesaus is een klassieke saus die een onmisbaar onderdeel is van een aantal van de meest iconische gerechten. Veel gasten én chefs kijken elk voorjaar opnieuw uit naar asperges met ei, ham én Hollandaisesaus. En Eggs Benedict, gepocheerde eitjes met Hollandaisesaus, is een onbetwiste ontbijt- en lunchklassieker. Wat de saus bijzonder maakt, is de balans in smaken en textuur. Dat geeft de saus flexibiliteit en de kwaliteit om smaken te ‘dragen’. Niet voor niets is Hollandaisesaus een geweldige begeleider van diverse groentegerechten, maar kun je deze saus ook perfect combineren met verschillende vissoorten of bijvoorbeeld vlees van de Josper of de Green Egg.
Het recept voor Hollandaisesaus klinkt bedrieglijk eenvoudig: boter, eierdooiers, een zuurtje van azijn of citroensap. De magie van de Hollandaisesaus, is dat de eenvoud resulteert in volle, maar toch frisse saus. Hoe eenvoudig de ingrediëntenlijst ook klinkt: het vraagt om behoorlijk wat vakmanschap om deze emulsie perfect te bereiden. De drie ingrediënten mengen alleen zonder schiften onder de juiste omstandigheden. Dan kan het een uitkomst zijn gebruik te maken van de pure basis van Knorr Professional Garde d'Or Hollandaisesaus. Deze Hollandaisesaus biedt een constante kwaliteit en heeft de volle smaak met het subtiele zuur dat je zoekt in een échte Hollandaise die smaakt als zelfgemaakt.
Hollandaisesaus overheerst niet, maar is door de lichte frisheid juist dienstbaar aan de rest van de ingrediënten. Die flexibiliteit en bescheidenheid maken het een ideale basissaus om zelf mee te variëren en verkennen. Kijk hieronder voor inspiratie met de mooiste afleidingen van deze klassieker, nu met verbeterde receptuur en glutenvrij.