1. Caesarsalade: de knapperige klassieker
Je zou het wel denken, maar deze klassieker met romaine-sla, parmezaan, ei, knoflook en worcestershiresaus heeft niets te maken met Julius Caesar. De salade ontstond in 1924 per toeval in een restaurant in Tijuana, Mexico.
De Italiaanse chef-kok Caesar Cardini had geen voorraad meer, maar wilde zijn gasten niet teleurstellen. Hij gooide wat overgebleven ingrediënten bij elkaar en die combinatie bleek zo geniaal dat zijn gasten ervoor terugkwamen. De caesarsalade was geboren. Tegenwoordig bevat de salade ook ansjovis, gegrilde kipfilet en croutons.
TIP: probeer ook eens deze caesarsalade met vegetarische schnitzel, gemaakt met romige Hellmann’s Caesar Dressing.
2. Geitenkaassalade: de vegetarische topper
De geitenkaassalade is een populair vegetarisch gerecht van miljoenen chefs én gasten. Deze typisch Franse bereiding met frisse groene salade en zachte, nootachtige geitenkaas stond in de jaren negentig als ‘salad au chèvre’ op bijna iedere menukaart.
Nog steeds is dit gerecht mateloos populair. Want zeg nu zelf: een frisse salade met warme geitenkaas, schijfjes appel, wat pijnboompitten, walnoten of croutons en een zoete honingmosterddressing is toch met recht een all-time favoriet?
TIP: met de vernieuwde Honing Mosterd Dressing van Hellmann’s zit je sowieso goed.
3. Waldorfsalade: de fruitige favoriet
Appels, selderij en mayonaise. Daaruit bestond de allereerste waldorfsalade in 1893. De beroemde creatie komt van Oscar Tschirky, de maître d’ van hotel Waldorf-Astoria in New York. De jaren daarna onderging het eenvoudige recept meerdere wijzigingen. Sommige chefs voegden zelfs marshmallows en mandarijn toe.
Nu bevat de salade ook walnoten, druiven en sla, vaak geserveerd met een yoghurtdressing. Het Waldorf-Astoria verkoopt nog steeds zo’n 20.000 waldorfsalades per jaar.
Je kunt de Waldorf Salade ook inzetten als sandwich verrijker!
TIP: voeg Hellmann’s Yoghurt Dressing toe voor een extra romige smaak.
Ontketen je creativiteit met Hellmann's Dressing
Laat je culinaire creativiteit de vrije loop en ontdek de eindeloze mogelijkheden van Hellmann's Dressings.
Met de tijdloze dressings maak je van een alledaagse salade een culinaire smaakbom. Je tovert groenten in een handomdraai om tot een volwaardig gerecht met de kant-en-klare sladressings.
Jouw grossier verkoopt de producten aan jou onder de voorwaarden die jij met je grossier hebt afgesproken. De prijzen die genoemd zijn in de Unilever Food Solutions webshop zijn een indicatie van de mogelijke prijs die je betaalt bij jouw grossier. De daadwerkelijke prijs die je betaalt is volgens de afspraken die je hebt met je grossier, en kan dus zowel lager als hoger zijn.Wil je meer informatie over jouw grossier, neem dan contact met ons op.
Ja, ik wil nog eenvoudiger bestellen!
Laat je bestelling rechtstreeks leveren via jouw geselecteerde grossier. We zetten de voordelen voor je op een rij:
Bestel jouw favoriete producten in de UFS webshop
Wij sturen jouw winkelmandje rechtstreeks naar de webshop van je grossier
Krijg direct inzicht in de beschikbaarheid en de prijzen van je grossier
Ondertussen spaar je gewoon door voor gratis Cook & Save cadeaus
Je krijgt jouw bestelling zoals gebruikelijk uitgeleverd door geselecteerde grossier en je vindt deze terug onder jouw bestelhistorie.
Bekijk de producten (7)
Product toegevoegd aan lijst
Het lukte niet om het product aan de lijst toe te voegen
Product verwijderd uit lijst
Het lukte niet om het product uit de lijst te verwijderen
Word lid van Chef’s Exclusive!
- Toegang tot gratis trainingen van chefs
- Exclusive deelname aan culinaire events
- Spaar voor gratis cadeaus met Cook & Save