Menu
Punten

Drogen is een van de oudste manieren die er is om voedsel te conserveren, en gaat duizenden jaren terug. Het is eenvoudig, veilig en helpt de kleur, geur en smaak van onze ingrediënten langer te behouden. Het drogen helpt niet alleen de smaak vast te houden, het is ook een alternatief voor het gebruik van conserveringsmiddelen. Dit is logisch: er wordt niets toegevoegd bij het drogen van onze groenten en er wordt alleen water afgevoerd.

Zoals Matthias Zitterbart, een van onze groente-experts zei: "Het hele idee van het drogen van een product is dat het water wordt verwijderd zodat er geen conserveringsmiddelen nodig zijn. In dit geval nemen we tomatenpuree en laten het drogen en maken er een product van vol tomatige goedheid." 

Bij het oogsten van tomaten laten de Knorr-boeren ze eerst ongeveer een week liggen. Hierdoor worden ze zoeter en hoeft er minder water uitgehaald te worden. We meten de zoetheid van onze tomaten met iets wat een Brix-test genoemd wordt: hoe hoger het getal, des te zoeter ze zijn. 

Maar het is altijd verrassend om te zien uit hoeveel water een groente eigenlijk bestaat. Er moet bijvoorbeeld 12 ton uien verwerkt worden voor een ton gedroogde ui. Dat is allemaal water dat de smaak niet verdunt als je aan het koken bent. 

Soms start de natuur zelf het droogproces. Onze uien bijvoorbeeld worden gerooid en blijven dan een paar dagen drogen in de zon, maar als ze eenmaal gepeld zijn, worden ze binnen een paar uur gedroogd en verwerkt om de versheid en smaak te behouden. 

Niet al onze duurzame ingrediënten worden gedroogd - veel wordt verwerkt tot puree voor voedsel als soep of potten bouillon. Maar voor onze gedroogde producten is het fijn te weten dat het een methode is van duizenden jaren oud die nog vele jaren zal helpen smakelijke ingrediënten af te leveren.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu