Menu
Punten

Voedselverspilling is een wereldwijd groot probleem. We zetten een aantal feitjes voor je op een rij:

1.       Een derde van al het voedsel wereldwijd wordt verspild.

2.       In Nederland verspilt een persoon per jaar gemiddeld 40kg voedsel.

3.       28% van de landbouwgrond wereldwijd wordt jaarlijks gebruikt om voedsel te produceren dat verloren gaat.

4.       Voedselverspilling vindt plaats door de hele keten, maar met name in de keuken.

Als partner van chefs in de keuken willen wij helpen om voedselverspilling te verminderen. Want verspilling is niet alleen slecht voor het milieu, het kost ook nog eens ontzettend veel geld.

Unilever Food Solutions was de allereerste partner van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en daar zijn we trots op! Samen Tegen Voedselverspilling heeft als doelstelling dat in 2030 de voedselverspilling in Nederland met 50% is verminderd. Als stakeholder committeren we ons aan deze doelstelling. Daarnaast rapporteren we jaarlijks transparant over onze grondstof stromen en resultaten van activiteiten.

Wil je meer weten over de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling? Kijk dan op de website: https://samentegenvoedselverspilling.nl/

Blijf op de hoogte!

Door jezelf nu in te schrijven voor onze e-mailnieuwsbrief ontvang je recepten, trends, gratis samples.

Inschrijven 

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu